19 Nisan 2020 Pazar

MEMNUNİYETSİZLİK


Yıllar geçiyor, her şey değişiyor peki ya insan?

İnsan aynı mıydı bu süre içinde yoksa o da değişikliğe ayak uydurdu mu pek öyle sanmıyorum ben. Aslında hep insanların içinde olan kötü duygular, sadece daha fazla göze batmaya başladı sebebi de çok bariz belli ‘’İnternet’’. Özellikle 2015 sonrası bilgiye ulaşma imkanının aşırı derece artması buna bağlı olarak insanların internete ulaşımının artması da hep birbirini tetikledi. Bir de üstüne sosyal medya ile tüy diktiler resmen. Basit bir örnek olarak, bir uçağın düşmesi için 7 hatanın zincirleme şekilde gerçekleşmesi lazım. Bizde insanlık olarak bu kötü zincirlemeyi başlattık ve durduramıyoruz.

Aslında hep birbirimize aynı şeyleri söylerken kendimizde o hatayı yapıyoruz. Mesela Twitter’da sosyal medyayı kullanmayın diyen uzman kılıklı kişiler. Söylediklerinin nerede yaptıklarının farkında bile değiller. Artık kanıksamışlar sosyal medya alemi olmadan var olamayacaklarını düşünen insanlar bunlar. Her şeyi bilen insanlarla doldu taştı artık internet kaba bir tabirle ‘’herbokolog’’ (bu kişilere özellikle başlık açacağım) diyeceğimiz kitle. Hem ekonomiden hem yönetimden hem sağlıktan kısacası hepsini biliyorlar ve bu konuda atıp tutuyorlar üstüne üstlük karşı argüman gösterince küfür kıyametten veya karşısındakini başka şekilde ezmekten başka bir şeyde bilmiyorlar.

Çünkü artık herkes ‘’DOĞRU’’, yanlış kavramını kaybettik insanlar olarak. Ki çok önemli olan bu yanlış kavramı belki de bizi doğruya götürecek tek anahtar. Yanlış olmadan doğrusunu bulmak çok zordur. Yanlışın kendisi bir bakıma doğru kavramını içinde bulundurmakta. Mecazi anlamda kabuklarını soyduğumuz anda doğru çıkacaktır. Peki biz insanlar artık ne yapıyoruz? Yanlışı bir tarafa itip unutuyoruz.

Şimdi aklınızda memnuniyetsizlikle bu konunun ne alakası var diyeceksiniz. Çok basit yukarda da belirttiğim gibi bilgiye ulaşma hızı ve internet yüzünden her şey hıp hızlı olsun istiyoruz. Hızlı bile değil. Tahammülümüz yok, sabır gösteremiyoruz. Aslında bu da bizi yanlış yapmaktan uzak tutuyor. Çünkü o hatayı veya yanlışı yapıp tekrar deneme gücümüz yok artık. Kabukları soymuyoruz yani doğruyu bulamıyoruz. Bu da herkesi memnuniyetsiz ve sabırsız yapıyor.

Çevremde çok gözlemlediğim bu konunun iç yansımasını bu şekilde yorumladım kendimce.

Çözüm mü? - Aslında çok basit SAKİN KALMAK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder