2 Mayıs 2019 Perşembe

Mehmet Burak Balyan

Mehmet Burak Balyan, düzensizliğinin rutinine hapsolduğu birgüne uyanır.
Biraz iyi bir torun olmaya çalıştığından, biraz da kahvaltı hazırlamaya üşendiğinden, babaannesine gider.
Mehmet, yaşlanmanın verdiği kabullenmişliğin ve yorgunluğun üzerine sindiği babaannesinin evinde, saat 3'te, kahvaltısını yaptıktan sonra, pek içinden gelmese de, babaannesi ile sohbet eder. Babaannesinde de günün bir bölümünü öldürdükten sonra, orayı terk eder.
Burak, evinde çalışamamazlığın verdiği durumdan dolayı, evinin yakınındaki bir kafede oturur. Mekana hakim olan dikkat tacizcisi müziği duymamak adına kulaklığını takar ve kendini ortamdan izole eder. Yarım saatte bir söylediği çay eşliğinde, hayatının o döngüsündeki oyalanma aracı olan şey her neyse, ki bu aralar kitap yazmaktır, onunla ilgilenir. O ortamı varlığına ve çabasına yeterince şahit kıldıktan sonra, orayı terk eder.
Balyan, kendisini her geçen gün daha da zehirleyen katranvari iç dünyası yetmezmişcesine, ciğerlerini de bu zehirleme alet etme adına, nargile içme hedefiyle başka bir mekana gider. İzolasyonuna, her zaman dinlediği müziklere yenilerini ekleme amacıyla, müzik keşfiyle devam eder. Aralıklarla ciğerine hapsettiği nargile dumanını, ruhunu azad ediyormuşcasına mekana yavaşça salıyorken, dumanın raksını izler.
Güneşten nöbeti devraldıktan sonra, içinden, veya dışından kendi kendine konuşarak, gecenin daha yüce olduğuna dair güzellemelerde bulunurken, evine doğru yürür.
kazandibi, günün bulantısını bünyesinden atmak için, bu amaçla açtığı, ve vaktinde reddettiği yalnızlık ilüzyonunu def etmek adına yarattığı tasa kusar. Kusarken neden bunu yaptığını sorgular ve varlığını sanal mecrada pekiştirme uğruna bunu yaptığını reddeder. Fakat bunu bilir.
Mehmet Burak Balyan, düzensizliğinin rutinine hapsolduğu birgünü daha sonlandırmak adına, her zaman dağınık halde duran yatağına, her zaman dağınık halde bulunan benliğini atarken, her zaman dağınık halde bulunan başını yastığa koyar ve bakışlarını tavana diker. Gecenin sessizliği uykusunu rahatsız edeceğinden, uyku playlistini, veya o sıralar düşüncelerini hapsettiği şarkı hangisiyse, açar ve ertesi güne uyanmak istemediği kadar o günü sonlandırmak da istememesine rağmen, ön göremediği bir süre sonra, uyuyakalır.


2 yorum:

  1. Adını vereceksen eğer neden kullanıcı adı kullanıyorsun yazıyı paylaşırken? Yani neden öyle kaydoldun ki bloğa

    YanıtlaSil