31 Aralık 2014 Çarşamba

Hoşgeldin 5 Rakamı



 Hep merak etmişimdir, yeni yıl geliyor diye insanlar niye bu kadar heyecanlı. Yarın olacak diye, bir rakam değişecek diye neden bir sürü plan yapıyorlar, niye bir sürü anlam yükleniyor bugüne. Halbuki aynı bokun farklı rakamlısı.
 Sosyal medyada hashtagler havada uçuşuyor. Snapler, twitler, resimler... Kimisi evde tek başına, kimisi barda, kimisi ailesiyle... İşin kötüsü, evde tek başına olan triplere giriyor diğerlerini görünce. Zaten tripliyse de daha fazla tripleniyor "tek başımayım" diye, sırf bu yeni yıl zımbırtısı yüzünden.
 İnsanlar çok umutlu. Sene boyunca dilemedikleri dilekleri, etmedikleri duaları bugün ediyorlar. İlgincime gidiyor bu durum. Saçma geliyor biraz da. Deli gibi içki içiyorlar, sanki bütün seneyi unutmak ister gibi. Alkol bütün anıları silecekmiş gibi. Sabah uyandıklarında kafaları patlarcasına ağrımayacakmış gibi. Ayılmak için 3-4 bardak kahve içmeyeceklermiş gibi. Ne kadar ilginç değil mi, bilerek kendini bilinçsizleştiriyorsun, sonra tekrar bilinçleştirmek için efor sarfediyorsun.
 Seneye nasıl girersen öyle devam eder durumu var bir de. En saçması da o durum. Ne yani, şu an aklımdasın diye bütün sene aklımda mı olacaksın? Şu an seviyorum diye bütün sene seni mi seveceğim? Gözümden bir damla göz yaşı aksa bütün sene ağlayarak mı geçecek? Özlüyorum diye bütün sene seni mi özleyeceğim?
 Bilmiyorum.
 Hastayım.
 İçimdeki Zehir gün geçtikçe daha da zarar veriyor bana. İlaç ne bilmiyorum, nerede bilmiyorum, nasıl alınır ne yapılır, hiç bir bok bilmiyorum.
 Eğer gerçekten seneye girerken ettiğimiz dualar gerçekleşecekse, eğer gerçekten seneye nasıl girersek öyle devam edecekse, işte burada, tek başımayım. Seneye sensiz giriyorum. Bütün senenin de sensiz geçmesini diliyorum. Sağlık da diliyorum, içimdeki Zehir'den kurtulmayı, yepyeni, sağlıklı bir ben olmayı diliyorum.
 Görüyor musun, yeni yıldan sensizliği diliyorum.
 O kadar hastayım.

2 yorum:

  1. Ben ilacı biliyorum kazandibi. Aslında sen de biliyorsun. Keşke daha fazla korkmasan unutmaktan, daha fazla kaçmasan açılmaktan. Seni böyle gördükçe üzülüyorum.

    YanıtlaSil