31 Aralık 2014 Çarşamba

Yeni Ömür Mesajı

Aynı güneş doğacak üzerimize, aynı gök kubbenin altında soluklanacağız. Sadece tarih atarken mektuplarımıza sonuna dört değil de beş yazacağız. Olsun bu da bir değişikliktir sonuçta. Monoton hayatımızda büyük bir sansasyon. Ne değişecek peki, biz aynı biz, o aynı o, dünya aynı dünya… Yani tabiri caizse biz bir atın üzerindeyiz at aynı at biz aynı biz ama atın dizginleri elimizde şartların uygun olmasıyla istediğimiz tarafa süreriz dörtnala. Vesile olur bize bir rakamın değişmesi ama rakamdan bekleyemeyiz hayatımızı değiştirmesini. Gözlerimi açtığımızda yine aynı duvarları göreceğiz ama inanıyorum ki artık farklı bakabilme yetisine kavuşacağız.
Dakikalar, saatler, günler, haftalar, aylar, yıllar, ömürler akıp gidiyor bir ırmak misali. Durduramayız belki ama sahiplenebiliriz her damlasını, şarıl şarıl akabiliriz. Bu imkân eğer ki bizim elimizdeyse -biliyorum ki elimizde- neden cılız bir ırmağı izlemekle yetinelim ki?
Şimdi bir düşünün her dakikasını acısıyla, tatlısıyla, kederiyle, tebessümüyle yaşayarak –gerçekten dolu dolu yaşayarak- mutlu bir hayatı idame ettirmek varken neden bir şeyleri bekliyoruz. Ee madem bekliyoruz işte bize bir fırsat. Bize istediğimiz biz olabilme yolunda yılda sadece bir kez elimize geçen sansasyonel bir fırsat. Silkinelim ve istediğimiz hayatı yaşamak için dörtnala koşturalım. İnanın belki gözlerimiz değişmeyebilir ama bakışlarımız değişecek, er ya da geç… Neden er olmasın?
Gözlerimizin mutluluktan yahut kederden sulandığı, ağlamaktan korkmadığımız, sevmekten korkmadığımız, nefretten korkmadığımız, dizginleri sahiplendiğimiz, kendimiz olabildiğimiz, “her anı yaşayabildiğimiz”, başımızı koyacağımız omuzların sırtımızı güvenle dönebileceğimiz insanlarla birlikte var olduğu bir yıla bir ömre başlayabilme umuduyla... Yeni yılımız kutlu olsun, yeni hayatımız kutlu olsun.


2015'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder