16 Ağustos 2014 Cumartesi

Para Para Para (2)

 Konuşma etkinliğindeki bir diğer soru da şuydu: Sizce bir kişinin ne kadar geliri olursa o kişinin mutlu bir hayatı olur. Bizim Arab arkadaşımız hemen atladı ve dedi ki: "6 bin dolar bence güzel bir gelir olur. Herkes istediğini alır istediğini yapar...". Evet 6bin dolar güzel bir gelir. Bir bakalım neler yapabiliriz 6bin dolar gelirle... Türk Lirasına çevirirsek yaklaşık 13bin TL falan oluyor. 13bin TL gelirle  de istediğini yaparsın sanırım. Güzel iki katlı geniş bir evin olur, güzel bir araban olur, evini en güzel mobilya ve ev aksesuarlarıyla donatabilirsin. Arkadaşlarınla gezip tozarsın, pahalı yerlere restoranlara gidebilirsin. En güzeli de herkes bunları yapabilir, çünkü herkesin 13bin lirası var! Yaşasın pamuk şekeeeer ihihiihihihih.
 Hayır.
 Etrafınıza bakın, ne gördünüz? Binalar. Ondan dolayı etrafınıza bakmayın vazgeçtim, hayal edin: Bir ot fotosentez ya da kemosentez ya da daha basit bir deyişle kendi besinini kendisi yaparak besleniyor, bir otçul hayvan da o otu yiyerek besleniyor, bir etçil hayvan da o otu yiyen hayvanı yiyerek besleniyor... Doğada güçlü olan zayıf olanı yiyor. Hayat Bilgisi dersinde öğrendiğiniz besin zinciri konusu işte. Peki herkesin 13bin lira gelri olunca ne olur? Ekmek bin lira olur. Herkesin 13bin lira geliri olunca o 13bin lira fakir maaşı olur. Ya da bir adamın dilenciye  attığı para 13bin lira olur. Herkesin 13bin lira geliri olunca 13bin lira gelirinin olması seni zengin etmez, aksine seni en sıradan kişi yapar. Ve 50bin lira geliri olan insanlar seni ezer, sen yine fakir olursun. 100bin lira geliri olan insan  da 50bin lira geliri olan insanı ezer... 
 Hala bir iş yerine gittiğinde bir memurun bir çaycıya "Nerde kaldı Mehmet bu kahveler yeaaaa" diye bağırdığını görürsün. Hemen ardından Patron'un da Osman'a "Osman dün verdiğim dosyalar nerede Osmaaağğğnnnnnn!!!!" diye bağırdığını görürsün. 
 Herkesin eşit olduğu bir Dünya hiç bir zaman olmayacak, pempe hayaller kurmaktan vazgeçin. "Herkesin 13bin lirası olsa yeaa ihihiih kimse aç kalmaz o zaman ihiihihih" olayını bırakın. Birileri birilerini ezmeye her zaman devam edecek.
 Ama herkes 60bin lira alsa fena olmaz bak.
 Şaka şaka

6 yorum:

  1. JAPONYENİ <333333

    YanıtlaSil
  2. Ön yargılarınızı yenin...

    YanıtlaSil
  3. Ekonomik sistemler üzerinde biraz araştırma yapmış olsan dediğin olayın emekle alakalı olduğunu anlarsın. Yani evet adı değişir aynı kalır diyorsunda oyle değil o verdiğin emeğe göre değişir o .

    YanıtlaSil