24 Şubat 2013 Pazar

Parazit

Ankara'da yaşayanlar bilir. Bahçeli'ye inince ya da Kızılay'da gezerken görürsünüz 'Parazit' leri. Hatta illa oralara gitmeye gerek yoktur. Heryerdedirler bu Parazitler. Soluduğmuz havayı çalar bu parazitler. Çoğu, zerre yaşamayı hak etmez aslında. Sizin içmeniz gereken suyu içer bu parazitler. Sizin rızkınızı yerler. Parazitlerden bin tane toplasanız sizlerden biri etmez. Bunlar yaşamak için bi çaba sarfetmezler. Annelerinden babalarından geçinirler.
Hayatlarında zerre zorluk yaşamamıştır bu
Parazitler. Yazın bunu bi yere, 'İnsan acı çekerek olgunlaşır.' Bu Parazitler hayatta zerre zorluk çekmedikleri için hayatı toz pembe sanarlar. Yedikleri önünde yemedikleri ardındadır bunların. Caddeler de BMW leri ile Mercedes leri ile gezmenin adamlık olduğunu sanarlar bu parazitler. Kibirleri tavan yapmıştır. Kendilerini beğenmişlerdir.
Halbuki zerre beyin yoktur bunlarda. Amipteki çekirdek kadar beyinleri yoktur. Topraktaki ayrıştırıcının dünyaya olan katkısı bu Parazitlerden daha fazladır. İnek dışkısı daha yararlıdır bu Parazitlerden. Alın teri nedir bilmez bu itler. Evde kendileri yumurta kırmamışlardır daha hiç. Kendilerini bir şey sanan bu Parazitler, aslında analarının babalarının vaktinde verdiği emeği yerler.
Hayat bu itlere güzeldir. Zerre zorluk çekmeyen, toz pembe yaşayan bu zuppelere güzeldir.
Ama acıyorum lan yine de bunlara. Adamların hayal kurma kabiliyeti yok. Hayal güçleri kendi boklu kıçlarını bile hayal etmeye yetmez bunların. Çünkü zorluk çekmemiş ki adam. Adam istemiş ve anında önünde. Adam öğlen yemeklerini yemeyip, öğle yemeği parasının biriktirmeyi bilmez ki. Adam en son sevdiğin yemeği sona bırakmayı bilmez ki. Adam minnacık lolipopu 1 saatte bitirmeyi bilmez ki. Adam küçücük şekeri dakikalarca emmeyi bilmez ki. Adam mahalle maçında patlayan plastik topa dostlarla birlikte üzülmeyi bilmez ki. Adam oyun oynarken pantolonun dizini yirtmayı, sonra ondan dolayı yenilcek azarın verdiği korkuyu bilmez ki. Adam aynı pantolonu dizi yamalı giymeyi bilmez ki. Adam yeni ayakkabı alındığında o ayakkabı ile evin içinde dolaşmayı, ilk haftalar da zırt pırt ayakkabıyi silmeyi bilmez ki. Adam o ilk bisiklet için kurulan hayalleri bilmez. O bisiklet ile ilk karşılaşmanın verdiği mutluluğu bilmez. Sınav stresi bilmez. Gelecek kaygısı bilmez. Açlık nedir bilmez.
Yer, içer, boşaltım yapar.
Toplayacaksın bunları, topluca katlediceksin. Tavuk gribinde yaptıkları gibi. Tavuklara üzüldüğüm kadar üzülmem yemin ederim.
 
İstisnalar var, eyvallah. Ailesi zengindir ama kendisi çabalar. Siz kimlerden bahsettiğimi biliyorsunuz. Halim vaktim iyi şükür. Ama içimden geldi. Yazayım dedim. İyice isyankar 06 ya döndük. .

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. ben kısaca bu zihniyette olan adamlara "sığ"-ır diyorum (sikkodan çalıntı ;))

    YanıtlaSil