4 Ekim 2018 Perşembe

Genel Geçer Hakikatler: Biz neyiz ?

Adem yaratıldı. Ardından Havva , Adem'in kaburgasından. Yaratılış gereği doğmayan Adem ve Havva , yeni Dünya'nın insanları oldular.



Havva doğum yaptı.

Havva öldü.

Adem öldü.


Havva ile Adem'in evlatları , artık birer yetim ve öksüzdüler.


Yaratılan ve dünya'ya ilk ayak basan Adem ile Havva , insanlığın İlk anne ve babasıydı.

8 milyar insan dünya'ya ayak basarken aynı anda; dilimiz, dinimiz , karakterlerimiz bile farklı kılınmış iken , DNA'mız ve parmak izimiz bize özel iken , aynı anneden ve babadan dünya'ya gelmek. Kardeş miyiz o vakit ?


Biz neyiz ?


Peki ya , bizler de doğuştan yetim ve öksüz müyüz ?




4 yorum:

  1. Yeryüzünde başka bir insan bulunmadığı için değişik bir insan bulunmadıpı için sıradan yeni bir insan potansiyeli meydana geldiği için bunların herbirinde de ayrı ayrı kan gruplarını icat ettiği için bu kan gruplarının birbiriyle aşılanmasıyla bir zürriyetin devamını temün etmwk için kudretini ortaya koymak için Ademin çocuklarının ilk evlenenlerinin kan grupları ayrı olduğu için onşarın evlenmesi caiz olduğu mümkün oldu ve zatende mecburiyet vardı başka çare yoktu ondan sonda bu mecburiyet buzorluk bu sıkıntı ortadan kalkınca evlenmek normal olunca kardeşlerin birbiriyle evlenmesi şiddetle yasaklandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca birçok insanların birbiri ile tanışması nasıl olacak evlenmekle. Bu yasak sonradan konmasaydı kız kardeş erkek kardeş ile hep evlenseydi ve pnlardan doğanlarda birbirleri ile evlenseydi aynı sülale devam edecek başka insanlarla tanışmak birleşmek toplaşmak yayılmak çoğalmak mümkün olmayacaktı. Allahu teala böyle bir şeyi değil insanların çoğalmasını değişik mensuplarda değişik ırkların çoğunlukla bir araya gelmesini istiyordu.
      En basit örnek ile düşünelim bi anahtar düşün bütün kilitler ve anahtarlar aynı olsaydı bi anlamı olur muydu.

      Sil
    2. Ayrıca Konu çok güzel ve çok derin. Dahada fazla açıklaması olabilir. Tekmile. Cevabını bekliyorum . Bu uygulamada yokum ama.

      Sil
  2. SAYIN OKUR!
    ÖNCELİK İLE VERDİĞİN CEVAPLARDAN HİÇBİRİ NE YAZIK Kİ KONUYLA BİR ALAKASI YOKTUR.

    YanıtlaSil