14 Şubat 2016 Pazar

Hiçbir Ben Değilim

Sadece bir rüzgar gerekliydi dünyaya geri dönmek için, yeniden yaşamak için, yeniden ölmek için, bu satırları yazmayı istememesi değil okunmasını istemiyor. Hiç kimsenin bu satırlarda kendinden başka birini bulmak istemiyor çünkü; bu satırlar benim, bu kelimeler benim, bu yazı makineden çıksa de evde kağıtlara yazan benim, bu benim hikayem ve her biri yeni bir hikaye, sizler bunları okurken ben yeni bir okunmasını istemediğim bir şeyler yazacağım. Bu satırları benlerim kendi içinde yaşayacak, kendi hayatlarına bir ölüm sunacaklar, kendi dünyalarının iç dünyasını yazacaklar yeni bir cesette doğar doğmaz.


Sadece bir rüzgar..

Her biri kendini yakacak, benlerin hepsi alev topuna dönüşecek lavlar akacak her bir yanlarından. Cehennem ondan taş ve benlerini isteyecek. Benler ise ölü bir bedende tekrar ölmek için hayat bulmaya çalışacaklar. Hangi benin daha fazla yandığını bir ceset torbasında yaşayabileceklerini eski vücutlarına kanıtlamak isteyecekler mi muammadan ilerisi ve biz göremeyiz o kadar şeffaf ki görünmeyen varlıkları göreceğimiz gün muammayı yine de göremeyeceğiz. Unut gitsin bir görüntü bulmak istedim başta muammaya yaklaşık onsaniye kadar sonrasında vazgeçtim ( bu kısım defterde üstü çizi ).

Heyhat sadece bir rüzgar..

Kendilerine savaş açan benler kazananın ölüm olduğunu bilseler de ölümü hep arzulayacaklar. Azrail'in kendilerine yakınlığı; şeytanla bir odada sohbet eden benlerin kapısı çalmasıyla yakınlığı vücut bulur. Benler her seferinde kapıyı hırsla açsalar da Azrail'in oyununu sürekli kapıyı çalıp kaçan afacan çocuklardan biri zannedecekler. Bir ceset bulmalıyım diye düşündü her ben ayrı ayrı. Hepsinin farklı farklı ceset istediği vardı.

Ceset listeleri

1 - İntihar eden ( erkek olmak üzere bütün liste ).
2 - Aracıyla yüksek hızla ( hız limiti en az 120 ve üstü olmak üzere ) karşıdan gelen araçla çarpışması sonucunda ( - karşı tarafında aynı hızda olmak üzere - hatanın karşı tarafa verilmesi yada 4/8 olması kabul edilebilir ) ölen birinin cesedi.
3 -  Motosikleti ile ( Yamaha YZF R25 ) sağa doğru virajindan sonra kendini rüzgar sebebiyle dengesini bulamayıp hemen yanındaki uçurumdan aşağıya düşen cesedi bir türlü bulunamayan birini istediler.
4 - Gemide hiçbir işe yaramayan ortalıkta sürünen bir deli. Denize atılmasıyla sonuç bulan ve karaya cesedi vurması ve bulanların önemsemediği bir ceset istediler.
5 - Sokakta açlıktan ölen bir dilenci olmak istedi bir kaçı.
6 - Mezarda yaşayan ben kendini öldürüp bütün benlerin orada yaşayabileceği bir konak.

Listenin sonundaki kabul edildi bütün benler tarafından. Telif hakkı saklı bir şekilde hiç bir ben yazılı izin almadan kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz, hiç bir şekilde benler kopyalanamaz, çoğaltılamaz yayımlanamaz.

Ölen benin kendi içlerinden biri olduğunu o dakika unuttular hiçbir zamanda hatırlamayacaklar yeniden mezarlığa dönene kadar. Mezarlığı hayatta tutan ben ölür ölmez bütün mezarlık boşaldı, hiç kimse kalmadı yalnızlıktan öldü sanılacak kadar, ne bir kuş gelip konuyor mezar taşına ne de göç eden kuşlar bu mezarlığın üstünden geçiyorlar. ( yazarın kuşlara takıntısı mı var diye düşünecek olursanız hiç bir alakası yok bugün yolda yürürken oniki tane kuşun gösterisine tanıklık oldu ) Her bir ben sokağı istila etmek için yürümeyi unutanlarla dolu bazıları sürünerek çıktılar o mezarlıktan bir daha geri dönmemek için. İnsanların içlerine karıştılar hiç biri onların bir mezarlıkta kaçıp geldiğini bilmiyordu böyle bir şey olabileceğini aklına bile getirmiyordu. Gelecek için zamanları yoktu plan yapmıyorlardı, geçmişlerini merak eden yoktu.- varsa şayet sormaya korktu - ( evet sen sordun ve söylemiyorlar ) hayatın şimdi sini yaşamaları için tedirginlerdi, zar zor hatırladıkları eski hayatları onlara rehberlik yapmıyor, yeteneğin yoksa hiç bir boka geber diyorlar kulaklarına bilmedikleri yerden gelen sesler beynin içine yol almışlardı bile. Hedefini göremeyen avcı gibi her an avlanabilecek durumda mezardan çıkan benler yeni bir dünya kuracaklardı yeraltında. Kendilerine özel bir yeraltı, yeni bir gökyüzü demekti bu ayrıca. Gökyüzünün değişmesi benleri değiştirmeyecek onlar kendilerini yaşamaya devam edecekler farklı bir bedende. Benler mezarlıkta yaşamaya başlayacaklar, konaklayacakları yer bir mezarlık. Kendini öldüren ben hepsini geri mezarlarına gömecek, fazlasıyla yeri var. Kendine bile. 

Etrafın sessizliğiyle hayat bulan sessizlik yeni bir rüzgarın esmesiyle bütün dalları, yaprakları, çimenleri sallamaya başladı o gün sabah. Henüz güneş doğmadı dünyanın diğer tarafında, güneş doğacağı yere doğru gözlerini dikti beklemeye başladı. güneşin oldu tarafta şimdi açlıktan ölenlerle dolu savaşanlarla dolu, güneşin bu tarafa dönmesi oradaki hayatı durdurabilecek mi? Burada devam ediyorken açlık susuzluk savaşlar güneşin buraya doğmasını istemedi, gökyüzünün aydınlanmasını hiç istemedi, ölmek istedi bu rezaleti görmek istemedi başka bir bende hayat bulmaktan korktuğu için artık gerçekten ölmeyi bir daha bu dünyaya geri dönmemeyi istiyordu. Çatı katından ağır adımlarla aşağı kata inmeye başladı, nasıl ve ne zaman mutfağa geldiğine kendi bile şaşırıyordu, hatırlamak istedi gidip gelirken nelere dokunup neleri es geçtiğini hangi kapının çatı katına çıktığını diğer bir kaç kapının depoya çıktığını hatırlamaya çalıştı. Bulamayınca içlerindeki benlerin biri siktir et! diye bağırdı. Yada en son yine o ben konuştuğu için sesi yüksek geldi. Sürahinin dolu olduğu ve bardağın yanında temiz olması şaşırtmıştı ceseti. Her yerin kirli olması halinde mutfağın temiz olması yeni bir evde konaklanabilecek tek yerin mutfak olduğunu söyledi benlerin biri. Mutfak masasının hemen yanında müzik çalar kutusu vardı, gözleriyle ağır ağır süzdü play tuşunu aradı. Bulmasıyla basması bir oldu çalan şarkı  No clear mind - When you're not here

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder