15 Şubat 2015 Pazar

Kadın







Toprağa tutunmaya çalışan çiçeklerden farkımız yok şu hayatta. Öyle bir hayat ki bu ertesi gün bizi hangi acının,mutluluğun,sevincin beklediğini bilemiyoruz maalesef ki.
Kimimiz bir yanda can verirken en acı haliyle kimimiz o saniye içerisinde bir can getiriyor dünyaya. Ne kadar zor ve ilginç. Daha geçen gün Yaşlılıktan biri vefat ederken iki gün önce bir kızımızı daha cennete uğurladık. Bir erkeğin cinsel tatminsizliği yüzünden hemde.

Maalesef ki öyle bir toplumda yaşıyoruz ki adam değil de erkek dediklerimiz ayak görse saldıracak cinste. Ve bu biz kadınlar için öyle zor durum ki biz belki de sırf bu yüzden kaç kere yolumuzu çevirip duruyoruz ya da psikolojik baskı yaşıyoruz. Mesela kısa şort giyemiyoruz. Çünkü giyip istiklale çıksak en az 5 erkek eliyle dokunup geçer yanımızdan biliyoruz. Hadi bunlar tahrik diyelim peki ya Özgemiz ne yaptı. O kızın ne suçu vardı ? Daha üniversitesin de ilk yılı olan meleğin ne hayalleri vardı kim bilir. Belki de Türkiye en iyi psikoloğunu kaybetti. Ne için ? Sırf bu cinsel istismar yüzünden.

Özge bizim tekrardan sesimiz oldu maalesef ki . Ama artık bir şeylerin görülmesi durdurulması lazım. Sadece ölüm olarak değil hepimiz taciz altındayız. Söz,bakış,söz her türlü bu toplum da kadının yeri erkek gözünden "MAL YA DA ROBOT" kimisi yatakta kullanıyor kimisi evine hizmetçi olarak alıyor.

Sadece buralarda ki olaylar da değil bir de ÇOCUK GELİNLERİMİZ var . Bu hangi ülkede görülmekte ? Biz parkta koştururken bebeğini eline alan kızlarımız var. Ve onlara hiç acımayan lanet ebeveynleri. Kızını mal uğruna satıp "ooh bu yıllık paramı da çıkardım" diye düşünen babalar. He bunlara destek veren annelere de laf etmeden geçemeyeceğim. Kızı regl olsun diye gün sayarlar. Kendileri yaşamışlar ya kızları da yaşasın. Her çocuk annesinin kaderini yaşarmış ya hani değiştirmek onların zihniyetinde yoktur. O kızlar önlük giymeli arkadaşlar gelinlik değil. Öldürülen her kadın kefen değil elbise giymeli. Bu ülke de artık insanlar kadının yerini bilmeli. 

Kadınlar bu dünyanın en güzel estetiğe sahip olan varliklarıdır. Siz tecavüz etmeye çalıştığınız öldürdüğünüz kadınlar sayesinde doğup büyümüşsünüzdür. Unutmayın hepinizin bir annesi vardır. Hepiniz eve koştuğunuz da bir kadına sarılırsınız yemek için ya da başka bir çok şey için. Kadın direktir. Kadın yelkendir. Kadın en masum varlıktır ve en korunmasız, savunmasızdır. Hayvanlar bile dişisine saygı duyarken insanlar da ne bu kadına karşı kin,nefret ? 

Artık kaç kadın daha nefesini yitirecek bu olaylar yüzünden ? Kaç kadına daha kefen giydireceksiniz ? Kaç kadın sevmediği erkeğin nefesini zorla boynunda hissedecek. Kaç kadının bedenine zorla izlerinizi bırakacaksınız ? 

Yapmayın bunu bizlere ! Biz hassas varlıklarız . Biz o kadar nariniz ki sokakta o görmeden basıp geçtiğiniz çiçeklerden farkımız yok. Siz sadece laf bile atsanız iki saat bunun etkisinden çıkamayız belki. Bir de dokunmayın bize.. Geceleri kabuslarımız olmayın. Rahat bırakın bizi ! Toprağa gömmeyin göklere yükseltin.











"Özgecan biliyorum sen ölümlerin en iğrencini acımasızını yaşadın ama bizim dualarımız hep seninle. Hepimiz senin için ayaktayız. Hepimiz yastayız. Kanın yerde kalmayacak bari orda rahat uyu güzel melek..."



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder