18 Şubat 2013 Pazartesi

Bütün Olumsuzluklara İnat

Hadi sen de gülümse.
Değerli bir abi demiştiki bana : 'Hayat bir tiyatro aslında... '. Şöyle bir düşününce aslında, ne kadar güzel bir söz. Hayatı çok ciddiye alanlar için, hayatı kolaylaştıran bir söz.
Girinti çıkıntı çok bu hayatta. Mutsuz olmaya bahane arasanız istemeyeceğiniz kadar bulursunuz. Mutlu olmak için de bir o kadar sebep vardır aslında. Ama biz kötüyü görürüz hep. Ve iyi olanı görenler kazanır.
Sen bir çamur birikintisini gördüğün zaman içindeki bir miktar suyu - bir zamanlar temiz olan suyu- hesaba katmazsın. Çamur der geçersin. Ya da muhteşem bir sahil de berrak bir denize girecek iken ayağına batan bir kaç taş parçasından yakınırsın. Onca güzelliği hiç edersin bir anda.
Bende böyleyim. 
Yaratan insana kaldıramayacağı yük vermez sevgili okur. Ve eğer çok sıkıntılı bir hayatınız var ise siz özelsiniz. Buna inanın. Daha dirençlisiniz diğer insanlardan.
Haberler de çevremizde görüyoruz bir sürü intihar eden insanları. İşte onlar pes edenlerdir. Onlar hayatın zorluklarının galibiyetini kabul edenlerdir.
Onlar kolayı seçenlerdir.
Bizim yapmamız gereken yılmayıp zorlukları alt etmeye çalışmaktır. Alt edemezsek de en azından elimizden geleni yaptık deriz.
İnanın zorluklar karşısında çektiğiniz sıkıntıların miktarından daha fazla mutlu olursunuz, zorlukları aştığınız zaman.
Hayat bir tiyatro sevgili okur. Yapımcı Yaratan, baş rol bizleriz. Kimin hayatımızda ne rol oynayacağına biz karar veririz. Sizi mutsuz edenleri oyununuzdan çıkarın. Repliğinizi verin. Sahneyi terk edin.

4 yorum: