8 Haziran 2014 Pazar

Selam, Ben Mutluluk

     Selam, Ben Mutluluk
      Aşk'ı Arayanlara
      Selam, Ben Gelecek

 Çoğunuzun peşimden koştuğu, "nerdesin" diye bana feryat figan ettiği, ömrü boyunca aradığı, bazen kocaman bir tek taşta, bazen çok odalı bir evde, bazen bir lüks spor arabada bulduğunu sandığı ama aslında bir damla göz yaşında, bir içten "ah"da, bir asık suratta, bir isyankar kelimede, başını otobüsün camına yaslayan gençde, bir platonik aşkta, bir dilencinin avuç içinde... olan mutluluk.
 Benim yüzümden mutsuzluğa, umuda, sevgiye, aşka küstüğünüz mutluluk.
 Hepiniz nerede hata yaptınız biliyor musunuz? Bana ulaşan köprülerden hep kaçtınız, bana gelen uzun yollardan kaçındınız, üşendiniz, korktunuz. Kestirme yollar aradınız.
 Çok büyük bir hata yaptınız.
 Ben Dünya'ya en son geldim. Benim kardeşlerim umut, sevgi, aşk ve mutsuzluk. Beni en iyi onlar tanır, beni en iyi onlar anlar. Bana ulaşmak istiyorsanız, onlar vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Başka bir yol aramayın, çünkü yok.
 Özellikle mutsuzluğa sorun beni. Bana ulaşan gizli yolda, yolunuza ışık olacak o. Ama  mutsuzluğa gitmeden önce size bir önerim var; ondan özür dileyin.
 Ona bir özür borçlusunuz. Çünkü siz onu hep görmemezlikten geldiniz. Onu hiç kabullenmediniz. O yokmuş gibi davrandınız. O size çok kırgın. Siz iyi değilken hep iyiyim dediniz, mutsuzken beni dilediniz.  O yokmuş gibi davrandınız. Halbuki o size Dünyadaki en güzel şeylerden biri olan göz yaşını armağan etti.  Ama siz nankörlük yaptınız. Benden izinsiz gülücüklerimi çalıp, mutsuz suratınıza takdınız ve mutluyum dediniz: Yalan söylediniz.
  Benim diyeceklerim bu kadar. Şaşırmayın, çünkü sizin ömrünüz boyunca aradığınız şey aslında gerçekten bu kadar. Beni gözünüzde büyütmeyin. Ben sadece ufacık bir sonucum, ailenin en küçük ferdiyim. Bana hak ettiğimden fazla değer vermeyin.
 Bana ulaşmak çok basit aslında, en yakın dostumu, kardeşimi; mutsuzluğu kabullenin sadece. Onunla dost olun. Unutmayın, dostumun dostu benim de dostumdur.
 Neyseniz o olmanız dileğiyle,
 Mutluluk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder