25 Mart 2017 Cumartesi

yorum yazmayın

 Hayal kurmak ve bir hayal sahibi olmak, sonra o hayali hedef olarak atamak ve o doğrultuda bir yol haritası çizmek çok güzel gerçekten.
Ama bu hayalin sarhoşluğunda kendini kaybedip, o yolun güzelim 4 gidiş 4 geliş yollarında yol çalışmaları olabileceğini, OGS sistemine harcayacak paranızın olmayabileceğini, dolayısıyla bazen yolunuzu birkaç ay kadar kısaltabilecek tünelleri kullanamama ihtimalinizi düşünmeniz ve her an o hayalin sizi 4 gidiş 4 gelişsiz, tehlikeli ve karanlık, asfaltsız ve çamurlu dağ ve köy yollarından geçirmesi ihtimalini düşünmeniz gerekmekte.
 Daha da kötüsü, hayalinizden daha güzel ya da yararlı hayaller uğruna, bazen de gerçekten gerçekleşmesi imkansız bir hayalinden peşinden koşmuş olmanız ve sizin bunu anlamanız durumunda; hayalinizden vazgeçme yiğitliğine de sahip olmanız gerekiyor. Özellikle o hayali artık beslememeniz ve yavaşça açlıktan ölmesine göz yummanız gerekiyor.
 Yıllarca kendi ellerinizle besleyip büyüttüğünüz, adeta evladınız haline gelmiş bir şeyi, göz göre göre yemeden içmeden kesip ölüme terk etmek, elbette zor bir şey.
 Ama bazen yapacak başka bir şey yoktur sevgili okuyucu.

2 yorum:

  1. Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
    4 su bardağı nohut
    Sıvı yağ
    Tuz
    1 yemek kaşığı domates salçası ��
    1 yemek kaşığı biber salçası ��
    2 orta boy kuru soğan
    Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
    Nohut bir gün önceden ıslatılır ,soğanlar yağda kavrulur ,1 yemek kaşığı domates salçası ,1 yemek kaşığı biber salçasıyla nohut 5 dkka kavrulur, kaynamış su ilave ederek orta ateşte 1 saat pişirilir.

    YanıtlaSil
  2. Etli Bamya Yemeği
    Dondurulmuş taze bamya (mevsiminde ise 300g taze bamya)
    250g kuşbaşı et
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 adet yeşil biber
    1 adet kuru soğan
    Yarım limon
    2 adet domates
    1 yemek kaşığı salça
    tuz
    pulbiber
    karabiber
    Tencereye sıvı yağ alınarak yemeklik doğranmış kuru soğan ilave edilir. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış etler eklenir ve etler 4-5 dk rengi dönene kadar kavrulur. Daha sonra biberler ilave edilir karıştırılarak 1-2 sotelenir. Kabuklarını soyup doğradığınız domates eklenerek tekrar karıştırılır 1-2dk daha pişirilir. Son olarak domates salçası, pulbiber ve karabiber de ilave edilerek karıştırılır ve yemeğin üzerine sıcak su eklenerek yemeğimiz 4-5dk kaynamaya bırakılır. Kaynayan yemeğimize limon suyu eklenir. Yazdan hazırladığımız dondurulmuş bamyalar çözdürülmeden tencereye alınarak yemeğin tuzu ilave edilir karıştırılıp tencerenin kapağı yarım olarak kapatılır. Yemeğimiz kısık ateşte etler ve bamyalar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil