15 Eylül 2014 Pazartesi

Yeni Sayfa

 Bugün okulun ilk günü. Bazılarınızın kaldığı yerden devam ettiği bir sayfa, bazılarınız için sayfanın sonu, bazılarınız için ise yepyeni bir sayfa. Bazılarınız için de sayfalar tükenmiş durumda...
 Bugün önünüzde yeni bir hayat var, geçmiş "geçmiş". Gelecek ise "gelecek". Kendinize bir ton söz verdiniz belki, çoğunuzun kafasında yeni bir "siz" varsınız. "Bu sene kendimce takılacağım, kimseyle  muhattap olmayacağım.", "Sosyal bir insan olacağım, herkesle muhabbetim olacak, herkesi güldüreceğim". Kiminiz ilk aşkı ile, kiminiz son aşkı ile, kiminiz  ömür törpünüz ile tanışacak. İleride dönüp baktığınızda ya en belirgin seneniz bu sene olacak, ya da diğer bir kaç sene gibi kara delik misali, diğer bütün güzel anıları içine çekip size bir şey göstermeyen, hatırlatmayan bir sene olacak.
 Kiminiz acı çekeceksiniz, hayattan soğuyacaksınız. Kafasında intahar ile ilgili şeyler olacak. Dip not geçiyim, en acısız ölüm gaz ile zehirlenmektir. Ocağın altını açın, ellerinizi önünüze koyup uyumaya bakın. Ama çoğunuz bunun yanlış yol olduğunu anlayacaksınız, bunun pes etmek olduğunu, yenilgiyi kabullenmek olduğunu...
 Kiminizin en mutlu senesi olacak belki, etrafınızı sevgi rüzgarları saracak, mutluluk rüzgarları. Hep güneşli bir hava olacak ruh dünyanızda.
 Ne olduysa oldu, ne olacaksa olacak, önünüzde yeni bir hayat var. Bir çok patika, birçok cadde, birçok ara sokak... Önünüzde yeni bir siz var, sizin tahmin bile edemeyeceğiniz bir siz, yepyeni, sizin seçimlerinizle harmanlanmayı bekleyen bir siz.
 Yeni bir sayfa var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder