20 Haziran 2017 Salı

Göçebe Hayat

Sıradan bir hayat benim hayatım olamaz. Olmamalı. Sıradan bir hayat sürmek istemiyorum. Paranın kölesi olup, günde sekiz saat çalışan işçi olmak istemiyorum. Veya herhangi bir patron-işçi ilişkisini.

Bir yola çıkmak istiyorum, sonunu sadece ölümün getirebileceği uzun bir yola çıkmak istiyorum. Güne Küba'da Devrim Meydanında başlayıp Kolombiya'nın herhangi bir sokak lokantasında sen yemek yerken sana uzun uzun bakıp, bu bir rüyamı klişesine kapılarak sonlandırmak istiyorum.
Paramı yarın seyahat ederken harcarım deyip günü tek öğünle sonlandırayım ama bundan rahatsız olmayayım istiyorum.
Yalnız kalmak istiyorum. Avustralya'da gece yarısı, sahilde uzanıp hayatı sorgulamak istiyorum. Birçok insanla tanışayım, arkadaş edineyim ama hiçbiri hayatımda yer edinmesin istiyorum. Başka bir şehre giderken geride üzüleceğim şeyler bırakmak, keşkelerle yakınmak istemiyorum. Kaybettiğim benliğimi, yaşama hevesimi bulayım, hayatı ' yaşadım ' dediğim vakit bundan bir hafta önce ne olduğunu, ne yaşandığını bilmediğim bir şehirde öldüğümü bilerek bitirmek istiyorum. Senin adını sayıklayıp, en son senin gözlerine bakarak sonsuz bir karanlığa göçeyim istiyorum. Senin kokun sinsin üzerime, Mısır'ı bir kez de seninle gezeyim istiyorum. Hurma ağaçlarının altında fotoğraf çektirelim, mango yiyelim istiyorum.
Seninle Piramitlerin gizemini tartışalım ama hiç bir sonuca varamayalım istiyorum..
Seni hayal edeyim, yanımda ol istiyorum.

Benim bütün hayalim sen'sin, yoksa Çorlu'da da herhangi bir sokak lokantasında sen yemek yerken seni izleyebilirim. Bakıp bakıp şükredebilirim.

Sana kavuşma umuduyla sürdürüyorum bu hayatı.
Gittiğim her şehirde seni arayacağım Sevgili

Varmışcasına.



       
                                                   

1 yorum: